søndag den 25. januar 2009

En travl uge med flere færdige projekter :o)

Torsdag den 29. januar skal jeg på firma'ets årlige teambuilding tur, og for 3. gang skal vi til Schweitz, så jeg ville meget gerne have et nyt tørklæde og luffer med på turen.

Da ugen startede var jeg meget i tvivl, om jeg overhovedet kunne nå at få strikke så meget - havde jeg måske været for optimistisk ?

Men nej, med "næsen i sporet" og glødende strikkepinde er jeg nu færdig med et lækkert tørklæde i Evilla 8/2, ca. 32 cm bredt & ca 175-180 langt (blot 113 gram)


et lækkert pandebånd inspireret af denne opskrift


og et par filtet luffer fra denne opskrift med diverse ændringer.
Før og efter vaskemaskinen :o))


Min Claudia Evilla nederdel ser således ud efter vask og blokning - jeg er meget tilfreds med resultatet, og det bliver absolut ikke den sidste nederdel som jeg strikker :o))

Jeg kan klart anbefale opskriften, og lige nu overvejer jeg garnet til den næste nederdel :o)

mandag den 19. januar 2009

Invitation til Strik-In i Frederikssund

Hej alle strikke & hækle glade i "blogland"

Jeg vil gerne invitere alle interesserede til en eftermiddag med strik/hækle, hygge og inspiration :

Søndag den 15. februar fra omkring kl. 13.00 og vi slutter vel sidst på eftermiddagen...

Der vil være kaffe & the på kanderne og lidt sødt i skålene.

Hvis du har lyst, tid og mulighed for at komme - så send mig en mail/kommentar og jeg sender min adresse til dig.

Med venlig hilsen

Bettina

Første nederdel færdig :o) og nyt på pindene....


Så er min nederdel endelig færdig, og den passer :o))))
Nederdelen er i vaskemaskinen og jeg glæder mig utroligt meget til at går med den. Jeg overvejer at bruge Kauni garnet (min forsinket julegave) til endnu en nederdel.
Jeg har lavet en enkelt ændring i opskriften - jeg startede med ca 3 cm glat, som er fæstnet på vrangen og laver en løbegang til en elastik. Den er strikket i shetlandsuld på pinde 3½ og jeg har brugt 210 gram.Nyt på pindende er et aflangt tørklæde i Evilla 8/2 uld - koglemønster strikket på pinde 4½ og det skulle gerne blive ca 35-40 cm bredt.

onsdag den 14. januar 2009

UFO'er - 7 stk.

Nu har jeg overblik over mine UFO'er - sølle 7 stk. - lidt flere end jeg huskede, men det er ok :o)

Dette er første sok af et par til mig selv, og disse sokker bliver den første UFO som skal færdiggøres.Bluen "En kort en lang" fra Marianne Isager har jeg kun fået lavet ærmerne, og mangler forstykket & ryggen, og det bliver den 2. UFO som færdiggøres.Denne blå & hvide uldtrøje i Sisu er ryggen, forstykkerne + 2/3 af første ærme allerede strikket, og mangler andet ærme + hals/forkanterne, og det bliver den 3. UFO som færdiggøres.Denne røde trøje i mohair og bomuldskanter er lige så langt som den blå, dvs. jeg mangler 1/3 del af første ærme, andet ærme og hals/side kanter, og det bliver nok den 4. UFO som færdiggøres.Og disse 3 trøjer/bluser er lige langt - jeg har nået et stykke op på ryggen, og har endnu ikke besluttet om de skal laves færdige eller trævles op.... det vil tiden vise.


Nu har jeg et godt overblik over UFO'erne, og har samlet dem i en separat kurv - derved fået flueben / "done" ved et punkt på min "to do" liste.
Garnlageret har jeg fået flyttet ind i kommoden, og satser på at få lavet en "indholdsfortegnelse" på lørdag.
Alt i alt en god start på året, mine projekter og "to do" listen.

Garn til et nyt tørklæde og en forsinket julegave

Denne uge er startet godt :o)

Mandag arbejdede jeg på kontoret i Jylland, overnattede i Århus, og tirsdag havde vi et godt møde med nogle gode beslutninger.

Tirsdag nåede jeg hjem tids nok, til at jeg også kunne nå strikke cafe om aften.

Til strikke cafen benyttede jeg lejligheden til at købe lidt mere shetlandsuld til dette hæklet tørklæde fra Hendes Verden.

Jeg har valgt 2 brune, 2 rosa og 2 blå nuancer til tørklædet, og forventer at lave en lang række firkanter (22-24 stk) og med en mørkebrun kant.
Derudover fik jeg idag en forsinket julegave - ca 300 gram Kauni garn i sort & grå nuancer med opskriften på en trekantssjal. Jeg har hørt meget godt om Kauni garnet og glæder mig til at prøve det.

Øv øv øv - sidste uge var en rigtig øv uge :o(

Øv øv øv - sidste uge var en rigtig øv uge.

Først havde jeg 2 dage med en bragende hovedpine som ikke engang skulle slåes ned med smertestillende, så jeg gik rigtig tidligt i seng begge dag.

Så fik jeg rigtig ondt ryggen, og havde det bedst når jeg gik - hvilket er meget svært ved stillesiddende kontorjob. Og det var helt umuligt at sove pga. smerterne, så efter 2 døgn på smertestillende piller var jeg til lægen og fysioterapeuten i fredags.

Gudskelov, det blev min redning, for fysioterapeuten fik "trykket" på alle de rigtige steder og søndag var jeg igen smertefri...... JUBIII

Så kom den næste skuffelse..

Min Claudio Evilla nederdel blev færdig i søndags - dejligt - alle masker lukket af og på med nederdelen, og til min store overraskelse er nederdelen FOR STOR.

Hvad ??? Jeg er målløs, jeg har lavet strikkeprøve, målt mig selv, regnet frem og tilbage, målt nedernelen undervejs, så hvordan kan dette ske ????


Jeg lavede nederdelen mindre vha. en rundpind, prøvede den igen og tog en velovervejet beslutning.... trævl nederdelen op og strik den på ny i en mindre størrelse, og i skrivende stund
er jeg næsten halvvejs på anden udgave.

Dejligt - jeg satser på at den bliver færdig i weekenden, og jeg glæder mig allerede.

torsdag den 8. januar 2009

Første færdige projekt i 2009 :o)

Årets første færdige projekt :o)

En baskerhue i råhvid uld - Cosmo fra Mayflower - og denne udgave er med kvast, og huen blev egentlig sødere end jeg havde troet.Til denne hue brugte denne denne opskrift og 60 masker på pinde 7 til ribben og pinde 10 til patentmønsteret.

mandag den 5. januar 2009

Gaver På Vandring

Jeg har meldt mig til Gaver på Vandring hos Sascha / Strikkekatten

Det lyder rigtig sjovt og spændende, så
 • Jeg lover at sende en fin hjemmelavet gave til de første 3 personer, som skriver en kommentar her, og som vil være med til at sende Gaver På Vandring.
 • Jeg ved endnu ikke hvad gaven vil være og jeg kan ikke love at du får den i morgen eller i næste uge, men du får den inden der er gået 365 dage - det lover jeg!
 • Det eneste jeg beder dig om at gøre til gengæld, er at du selv sender 3 gaver på vandring ved at give det samme løfte på din egen blog.

Har du tid og lyst til at være med ?

fredag den 2. januar 2009

2009 - årets første dag og årets "to do" liste


Nytårs aften blev holdt med hele familien (far, bror + hustru + nevø + niece og min søster) Vi havde en rigtig hyggelig aften, med 3xlaks som forret, fondu til hovedret og en stor islagkage til dessert, og naturligvis fik vi champagne & kransekage kl. 24.00 og fik fyret lidt fyrværkeri af - og alligevel blev aftenen absolut ikke "vild & voldsom", så vi var allerede oppe kl. 8.00 i går morges, hvilket jo gav os jo en dejlig lang dag.

Vi brugte dagen til at slappe af, se et par film - Klaus spillede lidt computer og jeg havde god tid til et par projekter.

Jeg fik hæklet nogle cirkler til mit tørklæde, men jeg havde svært ved at holde koncentrationen, for mine tanker røg hele tiden over på min Claudia Evilla nederdel, og til sidste "overgav" jeg mig - lagde hækletøjet væk og startede på nederdelen. Dejligt, dejligt dejligt.

Jeg har en enkelt justering ved linningen, som er lavet i dobbelt længde, så der er plads til en elastrik - jeg er nu startet på hulmønsteret og glæder mig til at fortsætte i weekenden.

Nytårsforsætter tror jeg ikke på, men jeg er stor tilhænger af lidt struktur og rimelige faste rutiner til hverdagens gøremål, for så behøver vi ikke løbende forhandle / diskutere / planlægge hverdagstingene og kan meget bedre fokusere på "årets to do liste" - "årets to do liste" er vores liste over inviduelle og fælles projekter for et kalenderår.

Og traditionen tro så gennemgik vi igår "to do listen" for 2008 - hvordan syntes vi at året var gået, hvad fik vi nået og var vi tilfredse.

De seneste år er vores nye "to do" lister langsomt blevet kortere, og projekterne er blevet mindre - det er også tilfældet i år, vores fællesliste omfatter bl.a.
 • et par malerprojekter ude & indenfor
 • justering af et par bede
 • et par nye skriveborde
 • en større omgang oprydning/sortering i bryggerset

derudover vil Klaus have båden i vandet & få fisket lidt i fjorden. Jeg vil bl.a. godt :

 • blive bedre til at blogge (bl.a. lave oftere & kortere indlæg, og få mit diasshow til at virke)
 • flytte hele garnlageret fra diverse kurve & poser ind i kommoden i gæsteværelset
 • lave liste/fortegnelse over hele garnlageret
 • få et overblik over mine UFO'er = få dem færdige eller trevlet op (jeg har vist 4 UFO'er)
 • få strikket flere projekter til mig selv

Og jeg glæder mig.....

Af erfaring ved jeg godt, at vi ikke kan planlægge alt, så det bliver spændende at se hvilke uforudsete ting, som vi også skal forholde os til i løbet af året :o)