søndag den 29. marts 2009

Nyt på pindene og seneste garnindkøb :o)

Jeg havde hørt så meget godt om Domino sjal, og ville da gerne undersøge om det også var noget for mig.

Til forrige Strikke Cafe havde jeg købt et nøgle Kauni i papegøje farverne, og jeg havde besluttet at starte på mit første Domino sjal i tirsdags.

Efter et par firkanter fandt jeg fidusen med Domino og siden er firkanter blot fløjet af pindene :o)

Jeg er helt enig - det bliver lidt en sport at nå så mange firkanter som muligt, og jeg er nede på 33 minutter for en firkant med hulmønster :o)

Her er billeder af tørklædet idag :Fredag aften kunne jeg godt se, at 1 ngl ikke var nok, så lørdag morgen afsted til Strikketøsen for at hente mere "papegøjegarn" og knapper til min lilla/lavendel trøje.

Jeg fandt flere flotte knapper :o), så nu har jeg knapper til min lilla/lavendel trøje + den grå FLS som er undervejs og knapper til en rød trøje.


Strikketøsen havde netop fået en portion ensfarvet Kauni, så udover 1 ngl af "papegøjegarnet" fandt jeg en flot ensfarvet lilla som jeg vil bruge til kanten på sjalet, en flot rød som jeg vil bruge til en trøje.


I tirsdags havde Lotte også fået noget nyt sokkegarn, og jeg har aldrig oplevet lignende sokkegarn, det føles helt fantastisk, så jeg købte et par ngl sort/grå/hvid + sort Alpaca til et hæklet tørklæde, efter et "murstens" mønster fra Nurhanne og med inspiration fra Liselotte Weller.Og mit arbejde med Domino sjalet har inspireret mig til at lave et lignende i det nye sokkegarn, så lørdag røg der også 2 blå nøgler af sokkegarnet med :o)
Alpaca til et Galaxy Scarf tørklæde passer ikke særlig godt sammen - jeg var ikke tilfreds efter strikkeprøven, så jeg vil istedet forsøge mig med et tørklæde hæklet i muslingemønster og med en tråd Alpaca & en tråd Kidopale - det bliver jeg forhåbenlig mere tilfreds med.

Et par nye tørklæder

Midt i mine andre projekter kom der et par "haste-projekter" :o)

Josefine fik nemlig øje på det lyserøde og off white mohair garn i mit garnlager - hun manglede et "Anemone" tørklæde i netop de farver, og hun kunne absolut ikke vente

...... så mor gik igang med de store pinde og fik gudskelov hurtigt produceret et par sjaler.Josefine fik sit lyserøde/off white mohair sjal i "Anemone" mønstret fra Karen Noe, ialt 117 gram og måler 60cm fra nakke til spidsen af tørklædet og er ca 185 cm bredt.

Resten af garnet brugte jeg til et lille sjal med retriller til mig selv - jeg manglede også et lyserødt :o)

Jeg er meget tilfreds med mit sjal, som vejer 64 gram og måler ca 40 cm fra nakke til spidsen af tørklædet og er ca 155 cm bredt


søndag den 15. marts 2009

Første Håndarbejdsmesse

Jeg har været til min første Håndarbejdsmesse, og sikken en oplevelse :o)

Lotte og jeg ankom sidst på formiddagen til Vissenbjerg - sammen med 1 million andre :o), parkeringspladser var svære at finde og vi lykkes at finde en ledig plads i parcelhusområdet bag hallerne.

Der var rigtig mange besøgende, vi stod i kø for at betale indgangen, og måtte ofte gå i gåsegang fra udstiller til udstiller - med så mange besøgende er der stadig damer som maser og mosler sig igennem os andre - utroligt...

Vi kiggede mest på udstillerne med strik, og jeg blev ikke særligt inspireret til nogle større projekter, men fandt da et par små ting - f.eks.
så lidt blev det da til :o)

På trods af de mange besøgende fik vi da set messen og udstillerne, vi fik købt nogle gode ting og havde en rigtig god dag. Og jeg glæder mig til festivalen i september, og jeg vil seriøst overveje evt. andre messer i mellemtiden.

Nyt på pindene :o))

Igennem længere tid har jeg på flere bloggs læst om vendestrik, og i sidste uge fik jeg så bogen "Vendestrik" af Hanne Meedom, en dejlig bog med god inspiration -

Jeg forelskede mig straks for vesten, og syntes at mit blå W-ES Kauni effekt var et åbenlyst valg - der var ikke langt fra overvejelserne og til handling, så jeg startede på vesten med enkelte justeringer. Jeg forsøger at lave en mere åben hals og længere ærmer.


En FLS har længe været på min "ønskeliste" og i sidste uge fik jeg endelig startet på en i grå Kauni - det er min første trøje strikket fra halsen og ned, og jeg er spændt på resultatet :o)Nye lækre tørklæder

I sidste uge blev jeg færdig med et par læktre tørklæder

Et Swiss Cheese Scarf i Kauni effekt farve W-EL og jeg har brugt denne opskrift.

Tørklædet er vasket på 30grader uldprogram, ikke bloket eller filtet og måler ca 33x200 og vejer 131 gram. Og det har hængt på mig hver dag :o)


Et tørklæde hæklet i 2 ngl. Jaeger Wild Silk fra garnlageret.
Tørklædet er hæklet på langs, med pind 4 slog jeg 174 luftmasker løst op og hæklede disse 2 rækker :
1 række : 2 stgm i 3. lm fra nålen * hækl 1 lm, spring over 3 lm, hækl 3 stgm i næste lm* gentag fra * til * og slut med 1 lm, 1 stgm i sidste lm.
2 række : vend med 2 lm, 2 stgm i første stgm * 1 lm, 3 stgm i den sidste af de næste 3 stgm*, gentag fra * til * og slut med 1 lm, 1 stgm i den øverste vende-lm fra forrige række.
De 2 ngl gav 10 rækker og 1 omgang fastmasker, er ca 18x178 og vejer 90 gram.
Et flot tørklæde som måske passer bedre når det bliver varmere :o)

torsdag den 5. marts 2009

En stolt mor :o)

Jeg er den stolte mor til nogle dygtige, smukke, irriterende, talende, udadvendte, ansvarsbevidste, gavmilde, kærlige, smilende og fantastiske piger. :o)

De er 2 søstre som absolut kan være uenige, de er samtidig er meget kærlige overfor hinanden og rigtig gode til at hjælpe & passe på hinanden.


Det virker som igår at jeg fik Henriette og Josefine fotograferet i deres fine kjoler :Og idag fylder Josefine så 18 år ..... hvor er årene dog blevet af ??

Selvom Josefine flyttede hjemmefra og sammen med sin kæreste sidst i januar, besluttede hun igår at det ville være rigtig hyggeligt at sove i sit gamle hjem & seng - en sidste gang som "barn".

Så vi andre fik hurtigt arrangeret en morgenmad & gave seance imorges, en stor glædelig overraskelse for Josefine, og hun prostesterede ikke engang til billeder med "morgenhår" :o)


En meget kærlig og gavmild Henriette & kæreste giver Josefine hendes første taske fra Louis Vuitton - en meget flot gave som Josefine blev MEGET glad for, og endnu ikke helt har forstået. Jeg er stolt af den kærlighed og gavmildhed som pigerne viser overfor hinanden, og jeg må jo have gjort noget rigtigt :o)

Og i eftermiddag starter hele familien med bedsteforældre, onkler & tanter, fætre & kusiner med champangne, inden vi tager på restaurant for at fejre Josefine.For at gøre trekløveret komplet fik vi Laura i marts 2000, som vi desværre også måtte sige farvel til.
mandag den 2. marts 2009

Til messe på FynJeg tror sørme, at jeg skal en tur til Fyn :o)


Iflg.
Håndarbejdsbladet er messen i Vissenbjerg Danmarks største håndarbejdsmesse !


Ja, ja, ja - jeg er dødtræt af sælgere som alle sælger "Danmarks bedste" ....... så jeg dobbelt checkede messeinformationerne & udstillerne, og syntes at det lyder spændende, så jeg skal nok en tur til Fyn og håber på nogle gode timer og lidt inspiration :o)Både og..... og nyt garn :o)))

Både og - sådan har jeg haft det med den lavendelblå/lilla mohair trøje.

Det er rart at få brugt lidt af garnlageret, på den anden side har jeg ikke "brændt" for trøjen, så jeg har været fristet af mange overspringshandlinger - det er lykkes mig at holde fast i min beslutning og blive færdig med trøjen, dvs. jeg mangler at sy side & ærmerne sammen og finde de rigtige knapper.

Det skal jeg skam også nok få gjort, for jeg har jo købt nyt garn :o)

Hos Strikketøsen i tirsdags, holdte jeg fast i min beslutning og fandt garn til et par af mine nye projekter - dejligt, dejligt, dejligt

Så nu har jeg disse projekter liggende :


Så nu skal mohairtrøjen gøres færdig, så jeg kan komme igang med et af de andre projekter.