mandag den 27. april 2009

Færdigt tørklæde og nyt undervejs


Det lykkedes mig at blive færdig med mit lyserøde tørklæde igår, så jeg er skam også startet på Domino'en til Josefine :o)

Jeg er blevet spurgt hvorlang tid mit Domino var undervejs, så jeg vil tage tid på det nye Domino.

Indtil videre har jeg brugt 101 minutter på 3 firkanter - hvis jeg fortæller i den hastighed, vil jeg bruge ca. 28 timer på tørklædet unden borten.

Det kan jeg vel gøre bedre - det er ihvertfald et forsøg værd.


Det lyserøde tørklæde er blevet rigtigt lækkert, måler ca. 20x195 og vejer 155 gram.
Hæklet på nål 6 og jeg har brugt næsten 3 nøgler Drops Alpaca & 2 nøgler Fonty KidopaleMønsteret er fra Hendes Verden nr. 10 fra i år.
lørdag den 25. april 2009

Første Domino tørklæde & mere garn

Sidste weekend blev jeg færdig med mit første tørklæde i Domino - det er bare blevet så flot, og jeg er så glad for det :o)

Tørklædet vejer 292 gram, måler ca 102 cm fra nakke til spids og er ca 216 cm bredt.

Jeg har brugt Kauni effekt EQ og ensfarvet lilla (LL6) til en kant på 5 retriller.

Josefine har skam også forelsket sig i tørklædet, og har bestilt 3 stykker i forskellige farvekombinationer, så afsted til Strikketøsen efter garn til et par tørklæder :o)


Jeg havde en rigtig god tur og kom hjem med :
  • Kauni effekt i EN=lyse grå/beige + EZ=turkis/blågrøn

  • 1 bdt sort Merino fra Adriafill til et Lace tørklæde/sjal

  • mange nøgler råhvid Eco babyuld til "Noget der ligner"

Så jeg har masser at gå i gang med, og jeg knokler for at blive færdig med dette først :o)

fredag den 24. april 2009

Haven er sprunget ud....

Jeg har haft et par fridage i denne uge, og har haft mulighed for at nyde haven lidt - og sikken en aktivitet som der er i haven :o)

Både fersken-, pære- og kirsebærtræet er sprunget ud :


Og for første gang i flere år, er vores bøgehæk sprunget ud i april måned - den "plejer" normalt først at springe ud op til første weekend i maj


Selv solsorten ligger på rede i den brune hæk, uden megen beskyttelse :o)

mandag den 20. april 2009

Deltagelse på Fanø Strikkefestival

Og jeg har fået den endelige bekræftelse på min tilmelding til Strikkefestivalen :o)

Hold da op - hvor jeg glæder mig.

Update på mit "slibesten/murstens" tørklæde :o)

Tusinde tak for jeres søde feedback på tørklæde, og jeg er blevet spurgt om et billede af hele tørklæde - det kommer her :


Derudover er der problemer med mine links til opskriften hos Nurhanne, så her følger et andet links til samme opskrift som også ligger hos 1000ideer
Rigtig god fornøjelse til alle interesseret :o))

mandag den 13. april 2009

Sidste fridag :o(

Så er den påskeferie jo næsten overstået, og den var alt for kort :o(

Jeg har gudskelov 2 ugers restferie, som jeg planlægger at splitte op med en uges ferie om blot 1½ uge og 1 uge først i maj - og jeg glæder mig allerede :o)

Weekenden er gået med mange hyggelige timer med familie og venner, så idag har jeg slappet af herhjemme. Dvs. vaskemaskinen er efterhånden rødglødende, ukrudtet i rosenbedet er væk, og jeg har fået hæklet mit tørklæde færdigt.

Tørklædet er hæklet efter et "slibesten/murstens" mønster fra Nurhanne og med inspiration fra Liselotte Weller.

Jeg har brugt 1 ngl Zauberball sokkegarn & 2 ngl Alpaca fra Drops, gentaget mønsteret 5 gange og starter + slutter med 5 hele slibesten/mursten, og fik en rest på 5 gram.

Tørklædet vejer 195 gram, og er ca 25 cm bredt og ca 175 cm langt - det er blevet SUPER LÆKKERT tørklæde.Borten er på 3 omgange - de første 2 omgange er fastmasker, og 3 omgang er *3 kædemasker, 1 halv stangmaske, 3 stangmasker, 1 halv stangmaske* gentaget fra * til *, som jeg dog har justeret lidt i hjørnerne, således at 2 buer møder hinanden i hjørnet.


Og nu er jeg igang med anden udgave af borten på min Dominosjal.

Første forsøg var med hulmønsteret iflg. opskriften, og det var jeg ikke tilfreds med, jeg syntes at borten vil blive alt for stor, så jeg er startet forfra med 4 eller 6 retriller.

Flere informationer og billeder kommer når tørklædet er færdigt :o)

torsdag den 9. april 2009

Et par aktive dage ....

Efter et par aktive dage, har jeg nydt formiddagen med min kaffe og har fået hæklet lidt på et par nye tørklæder.

Jeg er igang med dette tørklæde i Alpaca og Zauberball i "slibesten"mønster på en nål 4, jeg er stadig på første nøgle af begge garner og tørklædet er allerede omkring 80 cm langt - det rækker utroligt langt :o)


Derudover har jeg fået et par rækker på et nyt tørklæde, som jeg fik startet på i tirsdags - tørklædet laves i et muslingemønster, og jeg har valgt at lave mønsteret på tværs i stedet for på langs.
Tørklædet hækles i Alpaca og Kidopale på nål 6 og opskriften er fra Hendes Verden.
De forgange dage har vi fået lavet en del :o)
Jeg fik vasket og blokket mit tørklæde i i Japonica Rainbow fra Karen Noe - det er blot et enkelt nøgle på 50 gram, som har givet et tørklæde på ca. 30 cm bredt og ca 175 cm langt.

Og jeg fik syet knapper i og vasket min trøje - her er et billede af den færdige trøje.
Sidst og ikke mindst har vi fået flyttet om, sorteret og smidt ud fra gæsteværelset, så det ser nu sådan ud - en stor forbedring :o)

De næste par dage får vi gæster, så jeg har et par småting som skal ordens og forberedes idag, og vaskemaskinen er også i fuld gang.

søndag den 5. april 2009

Påskeferie........yes, hvor dejligt :o)

PÅSKEFERIE !!!!!!

Årh hvor dejligt, og jeg kan se tilbage på en god weekend :o)

Hvor jeg igår fik nydt vejret lidt udenfor - blomsterne kommer myldrende og jeg fik købt stedmoderblomster til den første krukke udenfor :


Den sidste firkant på dominosjalet blev færdigt, så nu mangler jeg blot kanten - jeg har læst opskriften et par gangen og har ikke helt forstå hvilket hjørnet kanten skal starte fra, og skal der kun strikkes kant på skråsiderne ???? Spøjst, hmmm
så jeg er startet på et par nye projekter :

domino sjal i Zauberball - hmm, ved ikke helt om opskrift & garn er det rigtige match...

Tørklæde hæklet med "murstens" eller "slibestens" mønstret i Alpaca og Zauberball - det virker lidt bedre :o)


Og jeg er blevet færdigt med et tørklæde i Japonica Rainbow fra Karen Noe, det mangler blot en vask & blokning. Færdig mål m.m. følger senere


Vores dejlige datter Josefine er hjemne igen.
Hun og kæresten kunne hverken få kæresteriet eller bofælleskabet til at fungere, så de har "slået op", opsagt/fraflyttet lejligheden og Josefine er flyttet hjem igen.

Det betyder at vores gæsteværelse nu ser sådan ud, og det dur jo ikke !


Så vi er startet på den helt store oprydning & sortering, og det gav idag en pæn fyldt trailer til lossepladsen, et par poser til kirkens korshær og en stak bøger som vi endnu ikke har fået sorteret. Men vi fortsætter skam imorgen :o)