søndag den 18. april 2010

Uendelig bagud

Efter de mange uger på langs føler jeg mig uendelig bagud - både på jobbet og herhjemme.

Jeg syntes, at det har været en balance kunst at gøre en ekstra indsat begge steder samtidigt, jeg mener dog at det er lykkedes mig rimeligt, og jeg kan så småt se lyset for enden af tunnelen.

Herhjemme har jeg bl.a. fået færdiggjort disse projekter :

Et blomstertørklæde hæklet i Superfine Merino, et færdigt kit fra Onion købt hos
Strikketøsen.
Blomsterne er hæklet sammen i 2 rækker, som også er hæklet sæmmen, tørklædet måler 12 x 244 cm og vejer 153 gram.


Super dejligt tørklæde som jeg er blevet meget glad for og kan klart anbefales :o)

Jeg eeelsker mine strikkede nederdele, og er skam også faldet for Annette Danielsen's nederdel Løvfald.

Mange farver kolidere dog lidt i mit hovedet, så min nederdel er strikket i 216 gram mørkegrå shetlandsuld på pind 3½, og den er et stort hit, så jeg har en sommerudgave i tankerneI livet tog jeg masker op, strikkede en linning med hul til en hestetømme, lukkede af og fæstnede kanten der hvor maskerne var taget op. Den løsning fungerer perfekt for mig :o)Ældste datteren manglede en råhvid hue, og faldt for noget lammeuld fra lageret til denne hue fra Mini Mochi.

Med blot 58 gram på pind 3 og kom huen til at se således ud :

Tilbage i december måned fik jeg startet på et sjal hæklet i Drops Delight, mønsteret så jeg til en aften i strikkecafe og består af V'er på vrangsiden, og på retsiden sættes der stangmasker omkring V'et. Et pænt og rimeligt nemt mønster til endnu en succes.

Sjalet er hæklet med en nål 4, vejer 320 gram og måler 176 x 66 cm.Jeg har længe manglet et lille pink tørklæde, så vupti med et enkelt nøgle Kitty fra lageret, fik jeg strikket en lille halsklud med et påfuglemønster på pind 4.
Det luner dejligt om halsen på kolde dag :o)Victor manden elsker faster's strik, og han mener faktisk at alt blåt garn skal bruges til bluser til ham..... det smelter selvfølgelig mit hjerne og i et svagt øjeblik fik jeg lovet ham en Sømandsbluse i fødselsdagsgave.

Det blå Safran fra lageret blev valgt, en opskrift fra gemmerne (et gammelt ugeblad) blev fundet frem, og derudaf gik det på pind 3 - den færdige bluse vejer ialt 265 gram i en størrelse 5/6 år.


Stolt blev Victor manden og på kom blusen ;o)))
Håndarbejde kan være meget svær at lave på langs, dog kunne jeg hækle en lille smule, og jeg fik da hæklet lidt på et Rosenborg efter opskriften hos Nanna / 123knit.

Rosenborg er hæklet i 153 gram Shetlandsuld på hæklenål 5 og måler 84x168 cm. Endnu en success.

Tusinde tak til Nanna for en dejlig opskrift
Chevron tørklædet har længe huseret i blogland hos mange af de kreative damer, og jeg er skam også faldet for tørklædet.

Mit Chevron er strikket i 95 gram Zauberball på pind 4 og måler 22x162 cm.

En enkel bestillingsopgave blev det også til - jeg fik en forespørgelse på et perlestrikket pandebånd til en skitur...... køberen og jeg blev inspireret af denne opskrift fra Garnstudio og det endte med pandebåndet nedenunder.


Ialt 56 gram Fritidsgarn strikket på pinde 6.Ældste datter's kæreste er soldat, og han ELSKER sine tøfler i "army" farver, så da han også manglede en hue, var valget oplagt.... En hue i army farver kunne han slet ikke leve uden, så kunne jeg ikke lige ???

Jo, selvfølgelig lavede jeg en hue som matcher hans tøfler.

Til hue har jeg brugt 53 gram Fritidsgarn, strikket på pind 6 og startet med 70 masker, strikket 5 vr, 2 r til huen var høj nok, derefter taget ind efter behov på et par omgange og til sidst trukket de resterende masker på tråden og lukket af.
Ældste datteren og kæresten så de filtet tøfler, som jeg lavede til jul, og sådanne filtet tøfler måtte de da eje, så fra lageret fandt vi brunt og army farvet Fritidsgarn, og tøfler er strikket på p. 6 efter denne opskrift nr. 104-4 fra Garnstudio.En stor succes som bliver brugt dagligt :o)4 kommentarer:

Garn Moster sagde ...

Hold da op , sikke mange skønne ting :-)
Blomster tørklædet er en succes , jeg har lige lavet et med 4 rækker til en konfirmationsgave .

Lona sagde ...

HOLD DA NU HELT OP, sikke en masse skønne ting du har fået lavet! Håber at ryggen har det bedre?

nettie sagde ...

Uha uha, du har godt nok været flittig...... Flotte sager

Bettina sagde ...

Hej,

Tusinde tak :o)

Nu hvor indlægget er skrevet, syntes jeg at det ser lidt voldsomt ud, og det føles ikke som mange projekter.

Birthe : ja, jeg har beundret rigtig mange af dine ting - både tørklæderne, tunika'erne og dine veste :o)